Bron över Fyrisån är snart farbar igen. Foto: SVT

Invigning av nya Flottsundsbron

Uppdaterad
Publicerad

I morgon, lördag, är det dags för invigning av den nya Flottsundsbron. Bron har dubbla filer för biltrafik och en gång- och cykelväg.

Arbetet med bron har pågått sedan 2015 och snart kan de över 5000 personbilar som brukar trafikera överfarten åter korsa Fyrisån som vanligt. Den nya bron har byggts med framtiden i sikte eftersom man räknar med att området kommer växa.

– I dagsläget är det ungefär 5000 fordon per dygn, men i framtiden när vi bygger ut Uppsala och utvecklar de södra stadsdelarna, då kommer flödet att öka. Nu har vi dimensionerat den nya bron ordentligt, med två körfält och även en gång- och cykelbana, säger Michael Eriksson, gatuchef på Uppsala kommun.

Läs mer: Unika bilder från brons inre

Den provisoriska bron monterades ner och kommer att skickas till Stockholm för ett nytt projekt. Foto: SVT

Invigning

Den nya bron invigs på lördag klockan 11.00 och klockan 16.00 öppnar bron officiellt för biltrafik. Invigningen kommer att hållas vid brofästet och allmänheten bjuds in att delta i festligheterna.

– Det kommer hållas tal och det kommer finnas bullar och kaffe. Vi kommer även att ha en liten bil- och cykelparad över bron.

Läs mer: Byggstart för nya Flottsundsbron

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.