Zorica bor i ett utsatt område – nekas hemleverans av paket

Uppdaterad
Publicerad

Zorica Petkovic väntade på att hennes nya tv skulle köras hem till henne från Postnords terminal i Fyrislund. Men väntan visade sig förgäves då Postnord helt enkelt stoppat hemleverans till hennes postnummer på grund av säkerhet.

– Jag ringde. Då sa de att jag bor i utsatt område dit de inte kör, berättar hon.

Zorica Petkovic har bott i Sverige i 30 år, utan att en enda gång känna sig diskriminerad. Men precis så känner hon nu efter att fått veta att hennes bostadsadress är svartlistad av Postnord – och vill hon få hem sin tv är hon välkommen att komma och hämta den själv.

– Det har funnits problem här, men det görs mycket för att det ska bli bättre. Och det har blivit bättre. Jag förstår förarnas arbetssituation, men det måste finnas andra lösningar, med hjälp av andra samhällsinstanser, säger Zorica Petkovic.

Enligt Postnord handlar stoppet om en säkerhetsfråga. Vilket UNT rapporterat om.

– Det handlar om efterföljelse av våra bilar och inbrott i våra fordon. Beslutet fattades för ett år sedan och kulmen var ett hot mot en av våra chaufförer, säger Alexis Larsson, Postnords säkerhetschef.

Hör Zorica Petkovic berätta om förvåningen och ilskan när hon fick beskedet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.