Barnen plockar blommor till Midsommarstången i Vattholma. Foto: SVT

Kända ansikten på stort firande av midsommar i Vattholma

Uppdaterad
Publicerad

Förberedelser övergår snart i fest. Och i Vattholma väntas storfirande i två dagar med kända ansikten och traditionellt firande med dans och musik från Tensta folkdanslag.

Midsommarfirandet har blivit en liten minifestival i Vattholma där man firar stort i två dagar. Och det blir aktiviteter för både unga som gamla på plats vid Trekanten i centrala Vattholma.

– Vi försöker hitta något för alla generationer och det samlas upp till 1 700 personer här varje dag under Midsommarfirandet, säger Fredrik Westergren, arrangör.

”Vi har en fin dragningskraft”

Dansbanan är helt ny och förrriggad för musik. På plats i år kommer akter som Nassim al Fakir och Oscar Zia stå på scenen. Men man får inte heller glömma den traditionsenliga musiken med Tensta folkdanslag som håller igång dansen runt stången.

– Vi har många som engagerar sig ideellt i firandet och det är viktigt för att det ska fungera, säger Fredrik Westergren.

Firandet har arrangerats i Vattholma under 70 år.

– Vi har en jättefin dragningskraft som i grund och botten handlar om gemenskap som bottnar i arbetandets gemenskap. Vi är många som hela tiden tänker och bryr oss om att utveckla. Och det syns också i programmet, säger Fredrik Westergren.

I klippet ovan kan du se hur man förbereder Midsommarfirandet i Vattholma in i det sista.

På scenen i Vattholma

Tensta Folkdanslag

Bröderna Lindgren

Oscar Zia

Lili och Sussie

Rufus

Nassim al Fakir

Milltown Saints

John Lindberg Trio

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.