Kate Bush-nostalgi – fansen samlades till dans

Uppdaterad
Publicerad

För andra året i rad samlades Kate Bush fans vid högarna i Gamla Uppsala under lördagseftermiddagen för att dansa till 70-talslåten Wuthering heights.

Nära hundra personer dansade till 70-talslåten Wuthering heights klädda som i orginalvideon. Och lika många var i publiken.

– Folk reser hit från andra platser. Det här är det enda eventet i Sverige, så vill man vara med är det Uppsala som gäller, säger Uppsalabon Linn Liljemo, som anordnar eventet tillsammans med Karolina Larsson.

Röda kläder

Alla som vill kan vara med och dansa, så länge man följer klädkoden som inspirerats av Kate Bush look i videon: Röd klänning, röda strumpbyxor, svart bälte, röd blomma i håret, rött nagellack och rött läppstift.

– Gamla Uppsala museum hade också gratis inträde för alla rödklädda.

”Många men enkla rörelser”

Fenomenet startade i Brighton för fyra år sedan men har nu spridit sig globalt. Störts är det i Australien. Låttexten bygger på Emily Brontës 1800-talsroman Svindlande höjder.

– Dansen följer texten väldigt bra. Det är många men enkla rörelser, säger Linn Liljemo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.