I ett känslosamt inlägg på Instagram hyllar KD-ledare sin make. Foto: Skärmdump från Instagram

KD-ledarens känslosamma inlägg till maken: ”min älskade Niklas”

Uppdaterad
Publicerad

Epilepsi, hjärtoperation och fotskada. Sirius herrlags mittfältare Niklas Busch Thor har tuffa säsonger bakom sig. Nu hyllas han av sin fru KD-ledaren Ebba Busch Thor: ”Jag är så stolt”, skriver hon på Instagram.

På måndagskvällen stod det klart att Sirius herrlag, för första gången på 42 år, tar steget upp i fotbollens finrum – allsvenskan. En av alla som jublar är Ebba Busch Thor, Kristdemokraternas partiledare tillika Niklas Busch Thors fru.

Redan fällt en tår

Niklas Busch Thor, mittfältare i Sirius, har tuffa säsonger bakom sig. Han har bland annat dragits med en fotskada och genomgått en hjärtoperation. ”Revansch! Så otroligt välförtjänt!”, skriver Ebba.

Sirius klart för allsvenskan

2015 bjöd början av säsongen på fotskada, därefter en skakande tid innan vi vande oss vid diagnosen epilepsi och så en hjärtoperation på det. Trots det krigade han sig tillbaka men Sirius missade uppgång till Allsvenskan med minsta möjliga marginal.  2016 – revansch. Så otroligt välförtjänt. Jag är så stolt. Och ja, jag har redan fällt en tår.”

Hela inlägget från Uppsalas tidigare kommunalråd Ebba Busch Thor kan du läsa här.

Se mer: Här sjunger Vilhelm, 10, för Sirius

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sirius klart för allsvenskan

Mer i ämnet