Klubbdirektören om premiären mot Djurgården. Foto: SVT

Klubbdirektören om spel inför tomma läktare: ”Alla känner en sorg”

Publicerad

En nybyggd arena med plats för över 10 000 personer. En stormatch direkt på nya Studenternas. Och vackert väder. Det var upplagt för en publikfest i Uppsala, men coronarestriktionerna sätter stopp.

Klippet: Hör Sirius klubbchef Christer Abrahamsson om förutsättningarna inför mötet med regerande svenska mästarna Djurgården på söndag.

Sirius tippas få kriga i botten – men klarar sig kvar:

Ett av spelbolagen på den svenska marknaden, Unibet, har satt oddsen på vinnare och vilka lag som företaget tror ska åka ur. Malmö är favorit till att få lyfta Lennart Johanssons pokal och ha oddset 2,15. Sirius spelas till 500 gånger pengarna.

– Det är så klart lite extra surt för Sirius att inte få kliva in på nya Studenternas inför publik. Men de blåsvarta kan glädja sig åt att oddsen pekar på att de kommer att klara sig kvar även i år, säger Henrik Holm, spelexpert, i ett pressmeddelande.

Varbergs BoIS löper enligt företagets odds störst riskt att åka ur serien direkt (1,40). Även Falkenberg, Mjällby, Östersunds FK har lägre odds än Sirius som får oddset 3,50.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.