Cecilia Annerén, Knivstabo och initiativtagare till folkomröstningen. Foto: SVT

Knivstabo: ”Avsikterna är inte ärliga”

Uppdaterad
Publicerad

De styrande partierna i Knivsta vill hoppa över folkomröstningen och få till en omförhandling med staten direkt. Men initiativtagarna till folkomröstningen är kritiska.

– De försöker bara hitta ett sätt att undvika en folkomröstning, utan en sådan i ryggen tror inte vi att man kommer lyckas i förhandlingarna, säger Cecilia Annerén, Knivstabo och initiativtagare till folkomröstningen.

De olika åsikterna handlar om att Knvista skrivit under ett avtal med staten, som lovat bygga fyrspårig järnväg till Stockholm mot att Knvista bygger 15 000 nya bostäder.

Uppsalapaketet

Nu har de styrande politikerna förklarat sig villiga att gå till förhandlingsbordet – och försöka få ned antalet bostäder sänks till 10 000. Kommunstyrelsens ordförande Peter Evansson (S) framhåller att en folkomröstning blir resurskrävande.

– Det är småpotatis i jämförelse med vad bostadsbyggandet skulle kosta. Och vi tycker inte att 10 000 bostäder räcker – vi vill få ned antalet bostäder mer än så, säger Cecilia Annerén.

Hör hennes argument i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Uppsalapaketet

Mer i ämnet