Om Fredrik Anderstedt själv hade behandlats som förra ekonomichefen hade han gjort en förtalsanmälan. Mer om det i klippet. Foto: SVT

Kommunalråd kritiseras igen – ska ha spridit uppgifter på möte

Uppdaterad
Publicerad

Håbos kommunalråd Liselotte Grahn Elg får nu kritik för att ha pratat för mycket – med för många – om det uppmärksammade personalärendet Vipul Vithlani, som jobbade 32 år i kommunen innan han blev utköpt.

Efter SVT:s avslöjande om att moderaternas kommunalråd i Håbo läckt känsliga uppgifter om ett personalärende i ett privat samtal, kommer nu ny kritik från Håbopolitikern Fredrik Anderstedt, vice ordförande för Håbos socialdemokrater. Han hävdar att Liselotte Grahn Elg (M) i ett tidigt skede tagit upp känsliga uppgifter runt samma ärende med alliansens gruppledare. Informationen ska sen ha fått stor spridning i kommunhuset, enligt Anderstedt.

Men att du kritiserar motståndarlägret, hur trovärdigt är det?

– Jag säger bara det jag vet och har belägg för, säger Fredrik Anderstedt.

SVT Nyheter Uppsala har haft kontakt med Liselotte Grahn Elg (M) med anledning av kritiken. Hon svarar i ett mejl att hon avböjer att medverka.

Klippet: Anderstedt anser att kommunalrådets agerande kan handla om förtal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.