Vid iordningsställda platser för eldning där faran för spridning är låg är det fortfarande okej att grilla och laga mat, uppger räddningstjänsten. Foto: Robin Haldert, TT

Kommunen: Elda inte ens på grillplatser

Uppdaterad
Publicerad

Uppsala kommun uppmanar nu kommuninvånare att inte elda, inte ens på iordningställda grillplatser vid friluftsområdena och badplatserna i kommunen. Detta med tanke på den senaste tidens gräs-, skogs- och markbränder.

Från och med 21 maj avråder kommunen starkt från grillning även i iordningställda grillplatser. Sedan tidigare har Länsstyrelsen i Uppsala utfärdat ett eldningsförbud i hela länet – ett förbud som dock inte har gällt iordningställda grillplatser.

Uppsala kommun väljer nu dock att uppmana kommuninvånare att inte ens grilla på dessa platser, då risken för brand i naturen är kraftigt förhöjd för tillfället.

Beslutet har kommunen fattat som markägare.

Speciell uppmaning kring dessa frågor:

Stadsskogen, Norra Lunsen, Hågadalen-Nåsten, Fjällnora, Vedyxaskogen och Hammarskog.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.