Kommunen höjer beredskap inför helgen

Uppdaterad
Publicerad

Nattvandringar och utökad bemanning på socialjouren, det är extrainsatserna som Uppsala kommun sätter in efter veckans oroligheter i Gottsunda och Valsätra.

– Vi ser allvarligt på situationen. Tillsammans med polisen, brandförsvaret och andra parter har kommunledningen tagit fram konkreta åtgärder för att lunga ner situationen och återställa tryggheten för de som bor i Gottsunda och Valsätra, säger Marlene Burwick (S), ordförande i kommunstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Kommunen har en beredskapsgrupp, där polis och UL ingår, som samlas varje dag för att analysera situationen och avgöra villka åtgärder som behöver vidtas. En sådan åtgärd är att socialjouren förstärker sin bemanning under helgen.

Föreningar deltar i arbetet

Nattvandringarna utgår från samlingslokalen Treklangen och leds av föreningen La Softa klockan 19.00. Föreningen Effekto, som vänder sig till äldre ungdomar, kommer att hålla öppet till 02.00 både lördag och söndag, samt till 24.00 på söndag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bränder i Uppsala

Mer i ämnet