Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Danielle Littlewood på Enköpings kommun om vad som görs för att hindra framtida översvämningar på Älvdansen Foto: Fredrik Gustafsson

Kommunen svarar: ”Brusten vall bakom översvämningen i Enköping”

Uppdaterad
Publicerad

Spolbilar och räddningstjänstpersonal jobbade febrilt under lördagsmorgonen för att pumpa bort vattenmassorna som hade samlats i delar av bostadsområdet Älvdansen i Enköping. Nu svarar kommunen på hur området kunde översvämmas.

Översvämningar drabbade flera delar av Enköping under helgen. Värst drabbat var ett par adresser i bostadsområdet Älvdansen i närheten av tågstationen.

Under lördagsmorgonen var åtta spolbilar på platsen för att pumpa bort vattnet som hade brett ut sig över kvarteret.

– Vi i bostadsrättsföreningen har klarat själva lägenheterna, men det har kommit in vatten i förråd och vissa har fått in vatten i sina bilar, säger Olivia Lovisa Nothér Palestro, styrelseledamot i BRF Älvdansen, när SVT pratar med henne under måndagen.

Det är inte första gången som översvämningar drabbar området, berättar boende i området. Nu vill de att kommunen ska presentera en plan för hur framtida översvämningar ska undvikas.

”Vall höll inte tätt”

Enligt Danielle Littlewood, biträdande förvaltningschef på samhällsbyggnadsförvaltningen på Enköpings kommun, berodde helgens översvämningar på Älvdansen att en vall inte höll tätt.

– Det svåra är att styra vattnet som kommer norrifrån det här området. För att stoppa upp det vattnet finns en vall. I helgen när delar av området översvämmades hade det gått hål i den här vallen, säger Danielle Littlewood, biträdande förvaltningschef på samhällsbyggnadsförvaltningen på Enköpings kommun.

”Vallen var inte tät” – i klippet berättar Danielle Littlewood på Enköpings kommun om vad som görs för att hindra framtida översvämningar på Älvdansen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.