Kommunens nya medborgare hedersgäster vid nationaldagsfirandet

Uppdaterad
Publicerad

Idag firas nationaldagen på flera håll i länet. På Parksnäckan i Uppsala väntar det traditionsenliga firandet med bland annat tal och sång. De nya medborgarna i kommunen är hedersgästerna.

På Uppsala slott hölls under förmiddagen en ceremonin för att välkomna de nya Uppsalabor som har fått svenskt medborgarskap under 2017. De fick vid slottet ta emot sitt minnesbevis.

– Det är så härligt och hjärtligt att ta emot alla. De är så glada och det är verkligen en glädjens dag, säger Anna Gozzi som arbetar på Destination Uppsala.

Foto: SVT

Efter ceremonin väntade nationaldagsfirande i Parksnäckan där allmänheten var inbjudna. Det hölls tal, Bälinge hembygdsförening tog emot en fana som överlämnades av landshövdingen Göran Enander och musik framfördes.

– De aktiviteter vi gör handlar om att stärka den gemenskap och den tillit som är grunden för ett bra samhälle också i framtiden, säger Peter Gustafsson (s), ordförande Kulturnämnden.

Foto: SVT

Evenemanget avslutade med att alla sjöng Sveriges nationalsång ”Du gamla, du fria”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.