Konsertern som skulle hållits på tisdagskvällen ställdes in och UKK kommer hålla stängt till och med fredag. Foto: Johannes Kardell/SVT

Konsertarrangören: ”En fruktansvärd händelse”

Uppdaterad
Publicerad

Konsertarrangören MTLive bekräftade på tisdagskvällen att konserten i UKK ställts in med kort varsel och beklagade det som inträffat i ett inlägg på sin facebooksida.

Bara en halvtimme efter händelsen skulle föreställningen ”Thank you for the music” ha börjat i stora salen, en hyllning till Björn & Benny och deras musik. En av artisterna i ensemblen kommenterade händelsen i anslutning till händelsen på sina sociala medier:

”Vi har fått ställa in. En fruktansvärd händelse. Vi är chockade.”

Även konsertarrangören gick på tisdagskvällen ut och berättade att föreställningen hade ställts in.

”Tyvärr måste vi meddela att det har hänt en fruktansvärd händelse på konserthuset UKK i Uppsala, det vi vet är att någon hoppat/fallit högt upp i arenan och träffat andra människor i fallet. Polisen har utrymt arenan.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.