Foto: TT/svt

Körde ikapp och slog ned busschaufför

Uppdaterad
Publicerad

Två män upplevde sig frånåkta av en buss i Nyby. De körde därefter ikapp bussen vid ändhållplatsen, klev ombord och slog ned föraren.

Fredagen den trettonde april fick ett olyckligt slut för en av Uppsalas busschaufförer. Vid tiotiden på kvällen klev två personer ombord på bussen vid en hållplats i Nyby. De ska därefter ha slagit ned bussens förare eftersom de, enligt vittnen, känt sig frånåkta av bussen.

Busschauffören fick enligt en anmälan till Arbetsmiljöverket ta emot flera slag i ansiktet samtidigt som männen upprepade att chauffören inte skulle köra ifrån sina passagerare.

– Det är en ovanlig men djupt tragiskt händelse, säger Jonas Skovgaard, VD för Gamla Uppsala Buss.

Har erbjudits samtalshjälp

Den misshandlade chauffören fördes från platsen i ambulans och fick på sjukhuset sy flera stygn i ansiktet.

Den skadade föraren har enligt företagets VD erbjudits samtalshjälp. Men några ytterligare säkerhetsinsatser anser inte Gamla Uppsala Buss att det finns att sätta in.

– Vi gör väldigt mycket för att garantera våra förares säkerhet, förmodligen mer än de flesta bussbolag. Men det är svårt att göra någonting mer utifrån den här händelsen, säger Jonas Skovgaard.

Ingen misstänkt har gripits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.