Foto: Utryckning Uppsala

Kraftig brand utbröt i industribyggnad i Ersta

Uppdaterad
Publicerad

Vid klockan 14.30 på måndagseftermiddagen inkom ett larm om en brand i en industrilokal i Ersta i Tierps kommun. Vid 15-tiden var branden under kontroll.

– Det rör sig om en fullt utvecklad brand inuti en industribyggnad. Räddningstjänsten har lyckats få ut de maskiner som fanns inuti bygganden, säger Lars Lindberg, ledningsbefäl vid Storstockholms ledningscentral.

Lokalen är enligt räddningtjänsten upp emot 500 kvadratmeter och för närvarande föreligger spridningsrisk. Totalt finns det 12 enheter på plats.

Enligt räddningstjänsten var det en granne som slog larm efter att ha sett att det brann i byggnaden.

Vad som kan ha orsakat branden är fortfarande oklart. Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen.

Vid 15-tiden på måndagen var branden under kontroll enligt räddningstjänsten. Det finns en viss påverkan på själva byggnaden.

Tre enheter har lämnat platsen.

– Just nu så brinner det i en flishög, och vi har cirka tre timmars arbete kvar på platsen, säger Ludvig Sääf ledningsbefäl vid Storstockholms ledningscentral.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.