Kraftig explosion i Sala Backe

Uppdaterad
Publicerad

Oklart om brand i bilarna orsakade explosionen – eller om explosionen orsakade branden.

Det var vid 21-tiden som räddningstjänsten larmades till platsen. De två bilarna som fanns på platsen blev helt utbrunna, enligt räddningstjänsten. Det är i nuläget oklart hur branden uppkom. En granne säger till SVT Nyheter Uppsala att hon och hennes man satt hemma i lägenheten och såg på tv när hela huset skakade till av den kraftiga explosionen.

– Vår första tanke var att det var ett terrordåd. Andra tanken var att det hade kraschat något flygplan utanför. Det var en enorm explosion, säger grannen och fortsätter.

– När vi såg ut genom fönstret såg vi en stor rökpelare stiga upp från branden, och sedan kom räddningstjänsten efter en stund.

Grannen berättar att hon aldrig varit med om något liknande tidigare i hennes område och att hon blev skärrad efter händelsen.

– Hade någon gått förbi platsen när det smällde så hade det gått riktigt illa, det är jag övertygad om, säger hon.

SVT Nyheter Uppsala har sökt polisen för en kommentar, utan resultat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.