Foto: SVT

Kraftig rökspridning efter branden på Skatteverket

Uppdaterad
Publicerad

Natten till tisdag drabbades Skatteverkets lokaler i Uppsala av en mindre brand. Trots snabb släckning får den kraftiga rökspridningen konsekvenser för de som jobbar i fastigheten.

Strax före midnatt på måndagen larmades polis och räddningstjänst efter att en väktare upptäckt en sönderslagen ruta och att det brann i en soffgrupp i receptionen.

Enligt Martin Sköld, operativ chef på Storstockholms räddningscentral, rörde det sig om tre brandhärdar i en entré. Servicekontoret är gemensamt för Försäkringskassan, Skatteverket och Pensionsmyndigheten.

Uppsala

– Hur branden uppkommit har vi inte fått klarhet i än, men vi gjorde en snabb insats och kunde slå ner alla bränder inom en halvtimme. Röken spred sig dock upp i två trapphus, säger Martin Sköld.

Hur kommer röken påverka de som jobbar i huset?

– Vissa kommer nog inte kunna arbeta på kontoren där det varit mycket rök. En del kommer nog kunna jobba där, men kommer känna av lukten. Saneringsarbetet satte igång direkt när vi var klara med släckningen, men alla kommer nog inte kunna arbeta i dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Uppsala

Mer i ämnet