Nu införs vaccinbevis – så gör OD inför helgens konserter

Uppdaterad
Publicerad

Uppsalakören Orphei Drängar drabbades hårt av coronaviruset när åtta sångare testades positivt efter ett framträdande under valborg. I helgen genomförs årets Capriceföreställningar – med krav på vaccinbevis.

– Vi kommer ha personal som hjälper till, säger Lionel Guy, biljettansvarig och förste tenor.

Trycket på biljetter till årets Caprice i universitetshusets aula har, trots att förra årets konserter ställdes in, inte varit lika högt som tidigare år.

– Det är samma för andra arrangörer jag pratat med. Folk kanske är lite förskitiga eller fått andra vanor, att man hellre strömmar konserter, säger Lionel Guy.

Coronaviruset i Uppsala

Måste legitimera sig

Till årets konserter 4-5 december gäller kravet på vaccinbevis, vilket måste visas upp tillsammans med biljett och legitimation vid insläppet.

– Det har varit en utmaning, inte minst lösa det på så kort tid.

Alla i er publik kanske inte är lika tekniska och kan fixa ett digitalt vaccinpass. Hur ser du på det?

– Vi har skickat ut information till alla med biljetter om hur man gör. Men de som fortfarande har svårt kan få hjälp av våra sångare före konserterna, säger Lionel Guy.

I klippet berättar han mer om kravet på vaccinpass.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Uppsala

Mer i ämnet