Kvinnan förnekar i huvudsak gärningarna. Foto: TT

Kvinna döms till fängelse – misshandlade sin sambo under två års tid

Uppdaterad
Publicerad

Under två års tid har en kvinna vid upprepade tillfällen misshandlat sin sambo i deras gemensamma hem. Nu döms hon till fängelse för grov fridskränkning.

Kvinnan har vid ett tjugotal olika tillfällen mellan 2019 och 2021 misshandlat sin partner genom att bland annat slå, sparka och riva, och på andra sätt skada honom. Enligt Uppsala tingsrätt står det klart att hon vid ett tillfälle slagit honom med en sopborste, och vid ett annat tillfälle kastat ett bord på honom. Hon har även sparkat mannen i ryggen, i ansiktet, och suttit på hans huvud.

Mannen har bland annat börjat blöda, fått rivsår, blåmärken och känt smärta som varat i flera dagar.

Ett av familjens barn har dessutom blivit vittne till en misshandel, och kvinnan döms därför även till barnfridsbrott.

Ska genomgå behandling

Kvinnan erkänner vissa händelser men förnekar i huvudsak gärningarna.

Tingsrätten bedömer dock sambons vittnesmål som trovärdiga, och dömer kvinnan till tre månaders fängelse för grov fridskränkning och barnfridsbrott.

Rätten anser att straffvärdet för handlingarna egentligen ligger på fängelse i ett år, men delar ut ett kortare fängelsestraff i kombination med skyddstillsyn samt att kvinnan ska genomgå behandling. Hon döms även att betala 30 000 kronor i skadestånd till sin sambo, samt 5 000 kronor till sitt barn.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer