Misstänkt överfallsvåldtäkt i Enköping – man frigiven

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 25-årsåldern blev strax efter midnatt natten till torsdag utsatt för en misstänkt våldtäkt i Skolparken. Polisen grep en man i 25-års åldern som anhölls av åklagare under torsdagen. Han släpptes på fri fot under fredagseftermiddagen men misstankarna kvarstår.

Strax efter midnatt natten till torsdag blev en kvinna utsatt för en misstänkt våldtäkt i centrala Enköping.

Kvinnan cyklade förbi Skolparken när en man ska ha slitit henne av cykeln. Därefter drog han in henne i ett buskage. Vid halv tre-tiden kunde polisen gripa en man, som passade in på det signalement som kvinnan lämnat.

– Polisen har inte kunnat förhöra kvinnan ordentligt, då hon blivit så chockad av händelsen. Hon är förd till NCK – Nationellt centrum för kvinnofrid, säger polisens presstalesperson Christer Nordström.

Mannen gick inte att förhöra

Mannen ska vid gripandet ha varit så pass berusad att polisen inte kunnat förhöra honom.

– Det är fortfarande många frågor som inte blivit besvarade men de här två känner igen varandra på något sätt, säger Christer Nordström på torsdagen.

Under eftermiddagen uppgav Christer Nordström att mannen anhållits misstänkt för försök till våldtäkt.

– Nu är det förhör som återstår.

Förhör med mannen

Under fredagsförmiddagen uppgav åklagare Thomas Forsberg att de fortsatte förhör med den misstänkte under dagen och att man efter det kommer ta ställning till om mannen ska begäras häktad eller inte.

– Det har hållits förhör med målsägande och misstänkt och man har gjort en teknisk undersökning på den aktuella brottsplatsen där man har säkrat en del material. I nuläget är han skäligen misstänkt för försök till våldtäkt.

Vad är det för material som har säkrats?

Det kan jag inte gå in på, säger åklagare Thomas Forsberg.

Mannen försätts på fri fot

Senare under fredagseftermiddagen uppgav polisens presstalesperson Christer Nordström att mannen är frigiven.

– I eftermiddags försatte åklagaren mannen på fri fot så han är nu frigiven. Misstankarna kvarstår men kommer inte att begäras häktad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.