Våldtäktsförsöket skedde på en gångväg i närheten av Mikaelskyrkan. Bakom träden ligger polishuset i Uppsala. Foto: SVT

Nytt överfall i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

Vid fyratiden i morse drog en man ner en kvinna på marken och försökte slita av henne kläderna. Händelsen inträffade bara några stenkast från polishuset.

Kvinnan larmade själv polisen från sjukhuset strax innan halv fem, och våldtäktsförsöket tros ha inträffat runt fyratiden på morgonen i en gång- och cykeltunnel, inte så långt från polishuset i Uppsala.

Överfallen i närheten av kyrka

– Strax före halv fem i morse inkom ett samtal. En kvinna i 25-årsåldern har blivit överfallen i närheten av Mikaelskyrkan, säger Linda Wideberg, presstalesperson vid polisen i region Mitt, till TT.

– En gärningsman har dragit ner henne på gångvägen och försökt dra av henne kläderna. Mannen är helt okänd för henne.

Om kvinnan har fått några fysiska skador visste inte Linda Wideberg på söndagsförmiddagen.

Hur har ni jobbat med fallet så här långt?

– Vi har säkrat spår på platsen och hållit förhör med kvinnan. Sen hoppas vi att någon har sett mannen och hör av sig till oss kring iakttagelser, säger Linda Wideberg.

Hur kopplar ni det här brottet till tidigare överfall?

– Vi utesluter inte att det finns ett samband med den fullbordade våldtäkt som inträffat i Valsätra och våldtäktsförsöken i Slottsbacken. Vi försöker skapa oss en samlad bild.

Polisen hade vid tiotiden ingen misstänkt gärningsman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Överfallen i Uppsala

Mer i ämnet