En läcka har gjort att man tvingats stänga två bassänger. Foto: Karoline Nordeide / TT

Läcka i simhallen i Enköping – bassänger stängs

Uppdaterad
Publicerad

En läcka i simhallen i Enköping har gjort man tvingats stänga två av bassängerna. Nu måste de tömmas långsamt – annars kan kaklet släppa.

Två av simhallens fem bassänger i Enköping har stängts på grund av en läcka. Det är 25-metersbassängen och den djupa hoppbassängen som stängts, och ska tömmas på vatten. Bassängerna ska undersökas i hopp om att skadan ska kunna repareras.

– Vi har kallat in en inspektör som ska utföra en kontroll och vi kommer att tömma dem till en viss nivå så att han kommer åt att se på ett annat vis, och så att det går att byta maskindelar om det skulle behövas, säger Stig Lillsjö, fastighetsförvaltare vid Enköpings kommun.

Simhallen i Enköping

Töms långsamt

Det kommer dröja till nästa vecka innan man kan börja undersöka felet.

– När man tömmer en gammal bassäng så måste man tömma den sakta så att inte kaklet lossnar, för det är trycket i bassängen som håller kaklet på plats, och tömmer man för snabbt kan det lossna.

Hur länge bassängerna måste hållas stängda är i nuläget oklart, men de tre övriga bassängerna, det vill säga rehabbassängen, familjebassängen och plaskbassängen, kommer att kunna användas som vanligt från och med imorgon, torsdag.

Staket runt bassängerna

– Vi har satt staket runt de två bassänger som ska undersökas så man kan fortfarande nyttja de andra bassängerna, basta, duscha och så.

På kommunens hemsida uppger man att man arbetar med att lösa simundervisningen och andra bokningar trots de stängda bassängerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Simhallen i Enköping

Mer i ämnet