Foto: Mikael Franzén/Utryckning Uppsala

Läget stabilt för barnen

Uppdaterad
Publicerad

Tillståndet är stabilt för de två barn, ett respektive fyra år gamla, som skadades svårt i en vattenskoterolycka vid Kungshamn i Knivsta kommun.

Barnen var allvarligt nedkylda och deras tillstånd var livshotande när de kom till sjukhuset. Men enligt en kommuniké från sjukhuset mår de nu bättre och behöver inte längre intensivvård.

Sammanlagt fyra personer, barnen och deras föräldrar, var inblandade i olyckan. Det är ännu inte klart hur den gick till men ett kortare förhör har hållits med föräldrarna.

– Familjen åkte i väg på vattenskotern för att grilla. När man kom ut ett stycke på vattnet var det blåsigt och vågigt så de bestämde sig för att vända. I samband med att de vände ska skotern ha kantrat. Pappan lyckades ta sig till land och slå larm, säger Uppsalapolisens presstalesperson Christer Nordström.

I nuläget är ingen delgiven misstanke om brott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vattenskoterolycka

Mer i ämnet