Lång väntan på operation

Uppdaterad
Publicerad

Sedan hösten 2012 har Ivan Hägerström väntat på en operation av sin artrosdrabbade fot. En operation som har ställts in tre gånger.

Hösten 2014 opererades Ivan Hägerström, men den operationen misslyckades. Efter det har det varit en lång väntan. I måndags skulle Ivan Hägerström få en ny operation. Men just när allt var klart och han skulle rullas in så ställs operationen in ännu en gång.

– Då kom doktorn och sa att tyvärr har vi ingen plats för dig idag. Rent utsagt är det här skit, säger Ivan Hägerström.

Hyrpersonal Uppsala

Akuta operationer gick före

Operationerna har ställds in på grund av att andra mer akuta fall gått före. Verksamhetschef Karin Bernhoff menar att man ibland måste räkna med att operationer blir inställda.

Personalbrist tror Ivan Hägerström

Han och hustrun Linnea är övertygade om att personalbrist ligger bakom flera års väntan på operation. Ivan Hägerström har nu tagit sig fram stödd på kryckor med raggsockor och sandaler på fötterna i tre års tid.

När Ivan kan få en ny operation vet han inte än. Kanske i höst, är svaret han har fått.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hyrpersonal Uppsala

Mer i ämnet