Länsstyrelsen i stabsläge – höll stort möte om corona-arbetet

Uppdaterad
Publicerad

I förra veckan gick länsstyrelsen upp i stabsläge efter att det konstaterats att två personer i länet är coronasmittade.

Under måndagen hade länstyrelsen möte med de åtta kommunerna i länet och ett tiotal andra samhällsaktörer för att få en uppdaterad bild när det gäller arbetet med coronaviruset. Detta var en uppföljning av mötet i fredags, när länstyrelsen gick in i stabsläge. Då de sammanställde hur läget ser ut i länet och vad respektive aktörer gör för att förbereda sig.

– De åtgärder vi fokuserar på nu är att vi vill vara solidariska och kommunicera ut de rekommendationer och riktlinjer som Folkhälsomyndigheten och Region Uppsalas smittskyddsläkare ger, säger Jan Stangebye, försvarschef vid länsstyrelsen i Uppsala.

I klippet ovan berättar Jan Stangebye, försvarschef länsstyrelsen i Uppsala, mer om de åtgärder som ska tas och hur beredskapen ser ut i länet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Uppsala

Mer i ämnet