Foto: Utryckning Uppsala

Man skjuten med flera skott i Valsätra

Uppdaterad
Publicerad

En man är allvarligt skadad efter att ha träffats av flera skott i Valsätra i Uppsala. När polisen kom till platsen utsattes de för stenkastning, vilket försenade insatsen.

Flera personer som misstänks vara gärningsmän ska ha setts i samband med händelsen, enligt vittnesuppgifter till polisen.

Larmet kom in vid 17.30-tiden. Flera patruller åkte då till platsen där en man i 25-årsåldern hittades. Mannen var allvarligt skadad och fördes till sjukhus med ambulans.

Fynd har gjorts

– Flera personer ringer in om att en man blivit skjuten. Polispatruller åker dit och hittar en man som är svårt skadad. Vi har hundar på plats för att söka och även tekniker. En del fynd har gjorts, säger Jonas Partheen presstalesperson vid polisen i Uppsala.

Kan man säga något om motivet till skjutningen?

– Alldeles för tidigt, vi söker efter de som har gjort det här.

Vad vet ni om personen som blev skjuten?

– Personen är känd av polisen sedan tidigare, säger Jonas Partheen.

Poliser utsatta för stenkastning

När polisen kom till platsen var stämningen orolig. De första patrullerna som kom dit fick sten kastade mot sig, vilket försenade insatsen.

– Vi väntade in fler patruller, sen åkte man in gemensamt. I det läget prioriterade vi den skadade personen, och att skapa en trygg plats i området för ambulans, tekniker och våra hundar som ska söka spår, säger Jonas Partheen.

Senare under kvällen lugnade stämningen ned sig. Det finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats under stenkastningen.

Polisen har spärrat av området. Foto: Utryckning Uppsala

Stor polisnärvaro i området

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. Ingen är ännu gripen.

Klockan 21.24 uppgav polisen att teknikerna var klara på platsen. Polisnärvaron i området var fortfarande stor för att öka tryggheten.

Klockan 21.55 hade polisen hävt avspärrningarna. Under kvällen fortsätter polisen att knacka dörr i området för att komma i kontakt med vittnen till händelsen.

– Det är bara en polispatrull synlig på plats. De håller på och pratar med några killar som verkar vara boende i området, sa Utryckning Uppsalas fotograf på plats tidigare under kvällen.

De som har sett något kan ringa polisen på 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.