Polisen gjorde flera intressanta fynd på brottsplatsen i går kväll. Foto: Utryckning Uppsala

Polisen söker vittnen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen utesluter inte att mordförsöket i Valsätra i går kväll har ett samband med tidigare skjutningar den senaste tiden. Men just nu samlar man in så mycket information som möjligt. Och fortfarande väntar man på att kunna förhöra den skjutne mannen.

– Vi har inte kunnat förhöra honom ännu. Han vårdas fortfarande och har opererats under natten. Men vi hoppas kunna göra ett första förhör under dagen, säger Lisa Sannervik, polisens presstalesperson.

Om sambanden med tidigare skjutningar svara hon så här.

– Vi tittar alltid på sådana samband, men det är för tidigt att säga något om det just nu. För tillfället jobbar vi brett och försöker samla in så mycket information som möjligt om vem som kan ha gjort det här, säger Lisa Sannervik.

För två veckor utsattes en man för ett mordförsök i Eriksberg.

LÄS MER: Man skjuten i Uppsala – ingen misstänkt

Den 18 augusti sköts en man ihjäl i Stenhagen. Polisen har inte gripit någon misstänkt i något av fallen.

Mordförsöket i går kväll skedde på en gång- och cykelväg intill Billvägen i Valsätra. Polis larmades till platser av flera personer som hört skottlossning.

Stenkastning mot polis

En av de första polispatrullerna på plats möttes av stenkastning.

– Det ser vi naturligtvis allvarligt på, nu var det redan en patrull på plats så det påverkade inte räddningsinsatsen direkt – men generellt så påverkar ju sådant våra möjligheter att rycka fram, säger Lisa Sannervik.

I dag jobbar polisen med att samla in vittnesuppgifter, och man knackar dörr i området.

– Vi är väldigt angelägna om att få in tips från allmänheten, säger Lisa Sannervik.

Hur är det med offret?

– Jag har inga medicinska kunskaper så det uttalar jag mig inte om.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.