Foto: Utryckning Uppsala/SVT

Larmet efter att 20-åring körts på

Uppdaterad
Publicerad

I februari 2020 bröt en 20-årig kvinna benen i en trafikolycka i Bärby längs väg 282. I februari 2019 skadades en pojke allvarligt på samma plats. Och boenden har länge slagit larm om platsen.

Det handlar om en vägsträcka på väg 282 mellan Uppsala och Knutby. Sedan ett drygt år har flera boenden lämnat skrivelser och hört av sig till Trafikverket för att få till skyddande åtgärder för framförallt skolbarn som tvingas promenera över 70 vägen.

– Det är dåligt belyst, det finns inget övergångsställe och trafiken är intensiv. Ibland blir du stående i 10 minuter, säger Anna Urdin, som bor i närheten.

Inga datum

2019 lämnade hon in en skrivelse till Trafikverket som en lång rad boenden skrivit under. Men hittills har inga åtgärder gjorts.

– Vi har identifierat en lång rad brister på vägen och vi har flera åtgärder på gång. Men i dagsläget kan jag tyvärr inte ge något datum för när de kan genomföras, säger Sandra Ohlson, åtgärdsplanerare vid Trafikverket.

Tänkta lösningar skulle kunna vara en tvåstegspassage, en gångbro eller en tunnel men ingenting är beslutat i dagsläget.

– Vi har många vägar som brister i länet. 288:an och väg 55 är två. Vi måste göra saker i prioordning, säger Sandra Ohlson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.