Uppsalaprofilen, kulturarbetaren och låtskrivaren Jacke Sjödin har skrivit en låt om att bunkra toalettpapper. Foto: TT/SVT

Låt om att bunkra toapapper har blivit nätsuccé

Uppdaterad
Publicerad

Uppsalaprofilen, kulturarbetaren och låtskrivaren Jacke Sjödins låt om att hamstra toapapper har fått över två miljoner visningar på några dygn. Han tror att det är viktigt att ge folk en chans att skratta när corona-krisen sprider oro runt om i samhället.

När alla Jacke Sjödins uppdrag ställdes in på grund av corona-krisen och förbudet mot stora evenemang fick han en idé till en ny låttext. Den skulle handla om ett konstigt fenomen han upplevde i samhället, nämligen att hamstra toapapper. Melodin lånade han från Blue swede och Björn Skifs gamla klassiker ”Hooked on a feeling”.

Stort intresse

Sedan han lade ut den i sociala medier på tisdagen har den fått över två miljoner visningar.

Coronaviruset i Uppsala

– Vi behöver också skratta i tuffa tider, säger Jacke Sjödin.

Men hur är det att överleva som kulturarbetare nu?

– Det är klart att det är supertufft men vi hoppas på att hösten blir bättre. Allt flyttas ju fram till hösten nu, så då kommer det att bli otroligt tjockt med evenemang, om vi kan spela i höst.

Se en del av låten i videon och hör hur den kom till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Uppsala

Mer i ämnet