Levnadskonstnären som trivs på Fyrisån

Uppdaterad
Publicerad

Ni som har promenerat längs Fyrisån i Uppsala kanske har sett dem, husbåtarna som ligger stillsamt förtöjda längs kajen. Vi knackade på dörren till en av dem för att höra om livet på en husbåt. Välkommen hem till veckans Upplänning, Willy Palm.

Sina första år levde han i det dåvarande Belgiska Kongo i centralafrika. När han var åtta år flyttade familjen till Sverige och som ungdom kom han till den Upplännska bruksorten Rånäs där han levde sitt familjeliv tillsammans med fru och sex barn. I slutet på 90-talet flyttade han till Uppsala och några år därpå hittade han sitt drömhem, den röda lilla husbåten på Fyrisån.

Vad är skillnaden mellan ett vanligt husliv och ett husbåtsliv? Vad är det för udda grejor som dyker upp i Fyrisån och vad är som kan skrämma en husbåtsägare? Följ med in i husbåten i klippet ovan och hör svaren.

Hör också vad Willy Palm har att säga om Uppsalaborna eller vad som fick honom att helt sluta att läsa tidningar, lyssna på radio och titta på tv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#hejupplanning

Mer i ämnet