Malin Sjöberg Högrell (L) har full respekt för Erik Ullenhags beslut. Foto: SVT

Liberalledaren Malin Sjöberg Högrell: ”Tråkigt att han hoppar av”

Publicerad

Liberalerna i Uppsala län hade nominerat Erik Ullenhag som ny partiledare för Liberalerna. Ordförande Malin Sjöberg Högrell kommenterar Ullenhags beslut att hoppa av.

– Jag tycker att det är tråkigt att han hoppar av. Jag tycker av princip att det alltid är bra när man har flera kandidater när man ska ta ställning i en så viktig fråga som partiledare, säger hon till TT.

– Det finns många olika åsikter om vem som ska bli partiledare. Ska man bli partiledare måste man känna att man har det stödet, inte bara av dem som är på landsmötet utan även av medlemmarna, så jag har full respekt för att han har landat i det beslut som han har gjort, säger Malin Sjöberg Högrell.

Hon ser nu fram emot att prata sakpolitik.

”Skönt att blicka framåt”

– På fredag kommer vi då välja partiledare. Det är skönt att vi nu får blicka framåt och prata sakpolitik och inte bara personfrågor, det har varit väldigt mycket sådana saker under det senaste året för vårt parti.

Hon önskar Nyamko Sabuni lycka till.

– Och jag hoppas att hon så snart som möjligt kommer och besöker oss här i Uppsala.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer