Foto: TT

Luftstridsskolan byter ledning

Uppdaterad
Publicerad

Luftstridsskolan i Uppsala får ny ledning. Överste Anders Persson kliver av för ny tjänst, medan överste Robert Nylén tillträder posten.

Anders Persson har varit chef över LSS sedan 2014, men byter nu jobb och tillträder som chef för produktionsledningen för Flygvapnet i Högkvarteret i Stockholm.

Tillträdande chef är överste Robert Nylén. Han lämnar sin tjänst som chef för flygtaktisk stab i Högkvarteret.

Överlämningen manifesteras genom en ceremoni på Uppsala garnison under onsdagen den 7 juni – under ledning av generallöjtnant Johan Svensson, produktionschef Försvarsmakten – och generalmajor Mats Helgesson,flygvapenchefen.

Lufstridsskolan i Uppsala

  • LSS har fem skolor: Flygskolan, Stridslednings- och luftbevakningsskolan, Flygbefälsskolan, R3-skolan och Basbefälsskolan.
  • Luftstridsskolan bedriver också uppdrag gällande utveckling av materiel, metoder och förband som är verksamma inom luftarenan.
  • Luftstridsskolan ansvarar för övervakningen av Sveriges luftrum.

Källa: Försvarsmakten

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.