Här berättar Niklas Kraft, chef på Polisens sexualbrottsgrupp i Stockholm, om det viktiga tips som ledde fram till gripandet av den misstänkte våldtäktsmannen. Foto: Brottsplats sthlm

Man anhållen misstänkt för två våldtäkter – erkände för sin fru

Uppdaterad
Publicerad

En man som misstänks ha våldtagit en kvinna i Uppsala 2018 och i norra Stockholm två år senare har anhållits under natten mot lördagen, enligt Aftonbladet. Mannen är i 30-årsåldern och greps enligt uppgift efter att ha erkänt för sin fru som larmade polisen.

– Vi kan bekräfta uppgiften att en person är gripen och anhållen. Han kommer höras under dagen. Mer kan vi inte säga, säger Eva Nilsson, presstalesperson på polisen i region Stockholm.

Gick ut med parbonbild

Misstankarna rör en våldtäkt i Uppsala 2018 och en i Täby under sommaren 2020. Polisen misstänkte att det rörde sig om samma gärningsman. Under hösten gick man ut med en så kallad parbonbild, en slags fantombild som baseras på gärningsmannens DNA.

Enligt Aftonbladets uppgifter ska det inte vara parbonbilden som lett fram till anhållandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.