Foto: SVT

Man anhållen misstänkt för våldtäktsförsök i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

En man har anhållits skäligen misstänkt för ett av våldtäktsförsöken som anmälts i Uppsala den gångna helgen.

– Han är misstänkt för våldtäktsförsöket i Slottsbacken natten mellan fredag och lördag, säger Linda Winge som är RLC-befäl i polisregion Mitt till SVT Uppsala.

Sammanlagt har en våldtäkt och två våldtäktsförsök inrapporterats sedan fredagen och polisen undersöker nu om den anhållne mannen kan kopplas till något av de andra fallen. Hur arbetet går med de två andra anmälda överfallen kan polisen i nuläget inte svara på.

Överfallen i Uppsala

– Man kartlägger för att se om det går att koppla den anhållne mannen till andra ärenden, säger Linda Winge, befäl vid regionledningscentralen i polisregion Mitt.

Hur gammal mannen är vill polisen inte svara på.

– Det kan jag inte gå ut med i nuläget. Det är ett så pass intensivt utredningsläge, säger Linda Winge.

Den misstänkte mannen greps och anhölls i centrala Uppsala natten till söndagen. Polisen bedrev ett riktat arbete under natten då en polispatrull iakttog personen, vilket ledde till gripandet.

Mannen är skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankegraden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Överfallen i Uppsala

Mer i ämnet