Kvinnan hittades död på en gård utanför Grillby den 5 augusti. Foto: Utryckning Uppsala

Man åtalas för mord på sin syster

Uppdaterad
Publicerad

En man i 60-årsåldern åtalas för mord på sin syster på en gård i somras. Offret dog av stickskador, och motivet ska ha varit en tvist om en sommarstuga.

Det var den 5 augusti som kvinnan hittades död av sin make på en gård utanför Grillby i Enköpings kommun. Kvinnan hade förblött av stick- och huggskador i ansiktet, bålen och halsen.

Kort därefter greps kvinnans bror som misstänkt och han har sedan dess suttit häktad. I dag åtalades mannen för mord. Enligt åklagaren hade brodern blod på händerna när han greps.

Anhörig hittade avliden kvinna – polisen misstänker mord

Mannen nekar till brott. Han och systern ska ha haft en tvist om en ärvd sommarstuga, som blivit ett domstolsärende.

Vittnen och blodspår

Flera personer ska vittna under rättegången, dels om att mannen och kvinnan haft en konflikt, och dels om att kvinnan var rädd för mannen.

Kvinnans bästa vän ska också vittna om att de talade i telefonen kvällen då mordet skedde. Den mördade kvinnan ska då plötsligt ha sagt ”min bror står i hallen” och sedan avslutat samtalet. Efter det sökte väninnan kvinna flera gånger, men fick inget svar.

Bland polisens bevisning finns blodspår från den misstänkte mannen, som ska ha skadat sig på brottsplatsen.

I mannens bil fanns också blod från systern.

Den åtalade mannen uppger i förhör att han har svårt att minnas vad som hände dagen då mordet begicks, att han var ute och körde bil men att han tagit en del lugnande tabletter som gjorde tillvaron ”suddig”. När polisen konfronterar honom med bevisning svarar han bara att han inte vill lämna några kommentarer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Anhörig hittade avliden kvinna – polisen misstänker mord

Mer i ämnet