En ordningsvakt sköts i benet sent på lördagskvällen. Foto: Utryckning Uppsala

Man åtalas för skjutning av ordningsvakt på Birger Jarl

Uppdaterad
Publicerad

Den man som misstänks ha skjutit en ordningsvakt vid en nattklubb i Uppsala, 2021, åtalas för försök till mord. Enligt åtalat ska mannen tidigare under hösten ha hamnat i konflikt med ordningsvakten, och avlägsnats från klubben.

Den 18 december 2021 blir en ordningsvakt, på väg till nattklubben Birger Jarl, skjuten med två skott i benen. Mannen överlevde händelsen men fick flera skador. Strax efter grips och senare anhålls en man i 20-årsåldern misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott.

I åtalet finns vittnesmål om att mannen under hösten hamnat i konflikt med ordningsvakten och tvingas lämna Birger Jarl. I samband med skjutningen åtalas 20-åringen även för grovt vapenbrott.

Fler brott

Utöver skjutningen åtalas mannen för grovt vapenbrott och ringa narkotikabrott. I början av 2023 ska han ha haft en halvautomatisk pistol och ammunition i Sävja, samt varit påverkad – i barns närvaro.

Se bilder från händelsen i videon nedan:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.