• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Man häktad misstänkt för två mordförsök i Uppsala. Foto: montage SVT

Man häktad för dubbla mordförsök i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

En man har häktats på sannolika skäl misstänkt för två mordförsök i Uppsala. Mannen greps i fredags av polisen.

Det var i onsdags förra veckan som en man kördes i bil till Akademiska sjukhuset och lämnades blödande på en parkering i närheten av akuten.

Mannen som hittades vid Akademiska sjukhuset var medvetslös och hade flera skador av ett vasst föremål. Polisen startade en utredning om mordförsök och förhörde vittnen vid sjukhuset under kvällen.

Misstänks för ytterligare mordförsök

En man i 30-års åldern greps i fredags och är nu häktad misstänkt för mordförsök på den man som blev funnen vid Akademiska sjukhuset. Mannen är även häktad misstänkt för ett till mordförsök som ska ha skett samma dag i Uppsala.

Polisen söker efter fler vittnen till händelsen förra onsdagen och även iakttagelser kring den bil som personerna befann sig i vid Akademiska sjukhuset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.