”Bilderna från lägenheten är förfärliga”, säger Anne Sjöblom som är åklagare i målet. Foto: SVT

Svartsjukedrama i rätten: ”Det var blod överallt”

Uppdaterad
Publicerad

I dag inleddes rättegången mot en man i 30-årsåldern som ska ha försökt döda en kvinna och en man i sin bostad i Uppsala den 30 januari i år. Enligt åklagaren handlar det om ett svartsjukedrama.

– Han är åtalad för att ha stängt in sin före detta flickvän och hennes arbetskamrat i sin lägenhet, där han utsatt dem för omfattande våld, säger åklagare Anne Sjöblom.

Både mannen och kvinnan knivhöggs, mannen ska ha varit mycket nära att avlida eftersom både hans lårbensven och lårbensartär var avskurna. Den åtalade mannen ska också ha stampat det manliga offret i huvudet. Kvinnan ska förutom knivskadorna ha utsatts för slag och sparkar. Hon fick också sitt hår avskuret.

– Bilderna från lägenheten är förfärliga – det var blod överallt, säger Anne Sjöblom. Efter dådet dumpades mannen blödande utanför akuten.

Har erkänt delar

Direkt efter händelserna i lägenheten ska den åtalade mannen ha tagit med sig sin ex-flickvän till Stockholm där de övernattade på hotell. Där ska han ha tagit stryptag på henne.

Rättegången ska avslutas på torsdag, då den misstänkte ska höras.

– Han har erkänt delar av händelserna, säger Anne Sjöblom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.