Det misstänkta människorovet kopplas till en husrannsakan som polisen gjorde i Gottsunda/Valsätra på lördagskvällen. Foto: Utryckning Uppsala

Två män begärs häktade för misstänkt kidnappning i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

Två personer har begärts häktade under tisdagen, på sannolika skäl misstänkta för ett människorov i Uppsala i helgen. Männen ska ha kidnappat en man i 30-årsåldern.

Mannen hölls under en tid mot sin vilja i en lägenhet i Gottsunda, rapporterar UNT.

– Målsägaren har hållits inspärrad i en lägenhet under våld samt hot om våld och hot där han pressas på pengar, säger åklagaren Lena Jansson till tidningen.

En av de misstänkta männen är begärd häktad för människorov, den andra för medhjälp. Både brottsoffret och de misstänkta är hemmahörande i Uppsala, enligt UNT. Förundersökningen fortsätter nu med fler förhör, teknisk undersökning och brottsplatsunderökning.

Kopplas ihop med stor insats samma kväll

Det var vid 20-tiden i lördags som den kidnappade mannen ska ha kommit in mörbultad och uppriven till en bensinmack. Mannen berättade att han blivit kidnappad och bad personalen att larma polis.

Under lördagskvällen var flera polispatruller på plats vid en adress i stadsdelen Gottsunda/Valsätra. Polisen bekräftar att insatsen hör ihop med det misstänkta människorovet, men har varit restriktiva med att lämna ut detaljer. Enligt Unt:s uppgifter ska det dock ha handlat om en husrannsakan.

– Vi bedömer att utredningen är i ett sådant läge att vi inte kan uttala oss alls, sa jourhavande förundersökningsledare Åsa Wallinder till tidningen under helgen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer