Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: Hör pendlaren Jonathan Wahlsten förklara hur han kan bli tvungen att ändra om sitt liv om inte tågstrulet upphör. Foto: Lisa Chröisty/SVT

Inställda tåg i Uppsala: ”Jag kommer inte kunna jobba kvar om det fortsätter”

Uppdaterad
Publicerad

När problemen med personalbrist hos MTR Mälartåg gör att drygt var tionde avgång ställs in blir många pendlare lidande. För en del påverkar tågproblemen vardagen i sådan grad att det kan bli ohållbart.

– Jag trivs väldigt bra med mitt jobb men om det fortsätter så här och jag inte kan ta mig dit så går det ju inte att jobba kvar, säger Jonathan Wahlsten.

För många resenärer som arbetar på annan ort är kollektivtrafiken en avgörande faktor, inte minst i en tid då allt fler vill lämna bilen hemma och resa med kollektivtrafik av miljöskäl. För Jonathan Wahlsten som arbetar som lärare i Sala, har de inställda och gravt försenade tågen skapat mycket stress och oro.

– Det är som att livet just nu går ut på att få ihop hur jag ska kunna ta mig till och från jobbet, säger han.

I klippet: Hör pendlaren Jonathan Wahlsten förklara hur han kan bli tvungen att ändra om sitt liv om inte tågstrulet upphör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pendling i Uppsala län

Mer i ämnet