Manifestation efter knivattacken mot Uppsalapolitiker

Uppdaterad
Publicerad

Uppsalapolitikern Alexander Bengtsson (M) som nyligen attackerades med kniv i sitt eget hem talade på manifestation i Gottsunda.

”Tillsammansmarschen anordnas med anledning av att vi ser hur det rasistiska våldet ökar, i Sverige och i Uppsala. Asylboenden sätts i brand, rasistiska lynchmobbar ger sig på barn och ungdomar och vanliga människor attackeras i sin vardag”, skrev arrangörerna Tillsammans för Uppsala i ett pressmeddelande inför manifestationen.

Hölls i Gottsunda

Marschen avgick på söndagsförmiddagen vid 12-tiden från busshållplatsen August Södermans väg och gick vidare mot Kulturpunkten, Gottsunda Centrum, där bland annat Alexander Bengtsson höll tal.

Utsatt för tidigare hot

Alexander Bengtsson har vid ett flertal tidigare tillfällen utsatts för dödshot. Även SVT Nyheter Uppsala har tagit emot dödshot, som skickades ut till samtliga lokala medier, riktade mot honom. Den 8 mars i år attackerades han av en okänd man med kniv i sitt eget hem.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Knivattack mot Uppsalapolitiker

Mer i ämnet