Sent på lördagskvällen larmades polisen om att en man blivit knivhuggen flera gånger i Söderfors i Tierps kommun – vid midnatt greps en man misstänkt för mordförsök.

Mannen som misstänkts för mordförsöket i Tierp – skäligen misstänkt

Uppdaterad
Publicerad

Den man som sitter anhållen misstänkt för att ha försökt knivhugga en person till döds i Söderfors i Tierps kommun är skäligen misstänkt. Senast onsdag ska mannen släppas eller begäras häktad.

– Nu kommer det att hållas ytterligare förhör under dagen, säger Karl Jigland, kommunikatör vid åklagarmyndigheten.

Det var sent under lördagskvällen som en person ska ha knivhuggit en man i 50-års åldern i bröstet. Vid midnatt natten mot söndagen greps en man i 40-årsåldern misstänkt för mordförsök.

Vid lunchtid under söndagen meddelande jouråklagaren att mannen är skäligen misstänkt för mordförsök, vilket är den lägre misstankegraden.

Finns det någon koppling mellan gärningsmannen och offret?

– Åklagaren ville inte gå in på om det finns någon koppling mellan dem i nuläget. Förundersökningssekretess gäller, säger Karl Jigland, kommunikatör vid åklagarmyndigheten.

Under söndagen kommer den misstänkte mannen att förhöras ytterligare, även offret ska höras under dagen.

Senast på onsdag klockan tolv ska den mannen släppas eller begäras häktad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.