Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Även om grannen nu är avhyst känner sig grannarna inte helt bekväma ännu. Hör mer i klippet ovan. Foto: Antonios Antoniadis/SVT

Mardrömmen för grannarna i Uppsala är över – stökig man har flyttat

Publicerad

Störningar, kackerlackor och vägglöss. De boende i Uppsala har i över ett år haft problem med sin granne. Men efter många turer och sömnlösa nätter är mardrömmen över. Grannen är avhyst.

– Vi är så tacksamma, säger Else-Marie, en av de boende.

Det var i slutet av november som SVT rapporterade om problemen med grannen. Else Marie – som flyttat till sin lägenhet i april samma år – beskrev en mardrömslik situation.

– Vi har upplevt ett rent helvete med skrik, hot och skadedjur i trapphuset. Som tur är har jag fantastiska grannar, vi är starka tillsammans, säger Else-Marie.

Avhysning hos kronofogden

Grannen – som hade blivit vräkt – vägrade att flytta, men i mitten av januari försvann han till slut då Uppsalahem ansökt om avhysning hos Kronofogden.

– Just eftersom han själv inte ville flytta tog processen lång tid. Nu arbetar vi med att renovera efter skadorna i lägenheten och trapphuset. Vi hoppas det blir bra för alla hyresgästerna, säger Emelie Kurum, jurist på Uppsalahem.

Vägglöss kvar i huset

Problemen är dock inte helt över. Enligt en av grannarna finns spår av grannens ohyra fortfarande kvar.

– Vägglössen är tyvärr inte borta än. Det känns obehagligt och jag funderar därför ändå på att flytta, men vi får se om jag hittar något, säger Susanna, en av de boende.

I klippet: Så mår de boende idag efter att grannen lämnat sin bostad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.