Natten till söndagen brann det i ett garage i stadsdelen Gränby i Uppsala. Foto: Utryckning Uppsala

Maskerade ungdomar misstänks för bilbränder i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

Minst sex bilar har förstörts i en stor brand på en parkeringsplats i stadsdelen Gränby i Uppsala.

Strax efter midnatt, natt mot söndag, fick polisen in många samtal från vittnen som sett ett flertal ungdomar som sprang runt i det sammanlänkade bostadsområdet och sköt fyrverkerier ”kors och tvärs”. En bild som bekräftas av polisen.

– Vi var på plats med flera patruller så att räddningstjänsten skulle kunna släcka branden och kunna gripa någon, säger Daniel Ågren, RLC-befäl vid polisen i region Mitt.

Polisen har säkrat spår

Vid tvåtiden hade ännu ingen gripits, men polisen har säkrat spår på platsen och håller bland annat förhör med vittnen. Ungdomarna, som bedöms vara i tonåren, ska uppskattningsvis ha varit mellan tio och femton stycken.

Kan finnas samband

Vid samma tidpunkt ett dygn tidigare, förstördes minst tio bilar i en kraftig brand i en carportlänga i ett bostadsområde en knapp kilometer från den nu aktuella platsen. Enligt Daniel Ågren är det inte uteslutet att det finns ett samband:

– Det ligger väl i farans riktning, men det är inget jag vet, säger han.

Nattens brand rubriceras som grov skadegörelse genom brand.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer