Såhär stod det i sms:et som skickades ut under torsdagen. Foto: SVT / Privat

Matkedja sms:ar ut grillerbjudanden – trots eldningsförbud och skogsbränder

Uppdaterad
Publicerad

”Grilla nu igen? Självklart” står det i sms som matvarukedjan Hemköp skickat ut mitt under rådande eldningsförbud och brandtider. Något som upprörde Uppsalabon Ola Walukiewicz när han slog på telefonen på torsdagen.

– Jag blev upprörd när jag såg det. Under den nuvarande situationen med eldförbud och bränder så tycker jag det är cyniskt och provocerande att skicka ut ett sånt här sms.

Det säger Uppsalabon Ola Walukiewicz som är en av dem som fått ett sms från dagligvarukedjan Hemköp under torsdagsmorgonen. I meddelandet erbjuds färska hamburgare med texten ”Grilla nu igen? Självklart!”. En uppmaning som Ola Walukiewiez inte är ensam om att ha upprörts över trots att det inte finns något förbud mot grillning på egen tomt. Många har hört av sig till Hemköp på sociala medier.

”Det här skulle aldrig ha skickats ut”

Enligt Maria Nobel, kommunikationschef på Hemköp, har det uppstått ett problem med förproducerade sms.

– Vi ber verkligen om ursäkt för det här. Sms:en skulle inte ha gått ut överhuvudtaget. När de producerades på våren var det långt innan något eldningsförbud, men det här skulle aldrig ha skickats ut, säger hon.

Kan du förstå att folk blir provocerade av ett sånt här sms?

– Absolut och jag håller med om det. Det var inte tänkt att det skulle bli så, säger Maria Nobel.

Ser över all grillreklam

SVT Nyheter har tidigare rapporterat om att det är säljstopp på engångsgrillar på landets större matkedjor, något som även Hemköp är en del av.

– Vi ser över varenda grillreklam och utskick nu. Vi svarar alla som hör av sig till oss, men vi vill inte smsa, så att vi inte gör nåt nytt misstag. Vi kommer se över sms-hanteringen för det får helt enkelt inte gå till på det här sättet, att vi inte har koll på sms när de går ut, säger Maria Nobel.

Och för Ola Walukiewicz i Uppsala blev grillerbjudandet droppen som fick bägaren att rinna över.

– Nu kommer jag avaktivera meddelanden från dem. Men jag sparar det här sms:et som en souvenir.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer