Mer snö på väg in över Uppland – SMHI varnar

Uppdaterad
Publicerad

Den som tänkt byta till sommardäck bör vänta ett tag till. Under måndagskvällen och natten till tisdag kommer uppåt fem centimeter snö att falla i Uppland och risken för halka väntas bli stor.

– Ta fram vinterjackan och ta det försiktigt på vägarna både i kväll och de närmaste dagarna, säger SVT:s meteorolog Deana Bajic.

SMHI har utfärdat en gul varning för de östra delarna av Uppland och norra Stockholms län, där snö eller blötsnö väntas leda till halka, snömodd och dålig sikt.

– Det är kallare än normalt, trots att meterologisk vår har kommit kan det kännas kallt i hela området, säger Deana Bajic, meteorolog.

Halt på vägarna

Dagarna väntas bli blöta med snö och regn, vilket gör att det kan bli halt på vägarna under morgnarna efter nattens minusgrader.

– Det är bra att behålla vinterdäcken på, det kan bli väldigt halt, säger hon.

Kallt till nästa vecka

Fram till nästa vecka väntas det kalla vädret hålla i sig.

– Vi har haft väldigt torrt och soligt väder under hela mars, men nu blir det ostadigt och kallt i början på april. Sen är prognosen osäker, säger Deana Bajic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.