En polispatrull var snabbt på plats utanför bilverkstaden och stoppade flickan. (Arkivbild) Foto: Johan Nilsson

Minderårig flicka rånade bilverkstad med kniv

Uppdaterad
Publicerad

En minderårig flicka beväpnad med kniv rånade en bilverkstad i Tierp på måndagsmorgonen. Flickan stoppades av polis kort efter rånet.

Det var vid 08-tiden på måndagsmorgonen som flickan tog sig in på bilverkstaden och började riva runt i lokalerna.

– Hon slog sönder saker därinne och sedan gick hon till kassalådan och tömde den. Kontanterna la hon i sin ryggsäck, säger Linda Wideberg, presstalesperson hos polisen.

En anställd på bilverkstaden gick under tiden åt sidan och ringde till polisen.

– Vi var snabbt på plats och när hon var på väg ut så stoppades hon av polispatrullen. Det gick lugnt till, säger Linda Wideberg.

Flickan är under 15 år och polisen ringde därför både socialtjänst och flickans föräldrar, som kom till platsen för ett samtal. Kniven är tagen i beslag och kontanterna har återlämnats till verkstaden.

Flickan ska inte vara känd av polisen sedan tidigare.

Christer Holm arbetar i butiken som hör till bilverkstaden där knivrånet inträffade. Här hittar du hans berättelse om vad som hände.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.