Foto: Anton Wikström

30-åring häktad för mord i Enköping

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 30-årsåldern som misstänkts för mordet på en man i 60-årsåldern i Enköping häktades på fredagen av Uppsala tingrsätt.

Kammaråklagaren Elin Blank vill fortfarande inte berätta speciellt många detaljer om mordet i stadsdelen Romberga i Enköping.

– Vi vet att den här personen har avlidit på grund av kraftigt yttre våld. När det exakt har skett vet vi inte, säger hon till SVT Nyheter Uppsala.

Polisen fick en anmälan om att allt inte stod rätt till i en lägenhet på Sämskarbogatan i Enköping i onsdags.

Polisen fick enligt en granne hjälp av en fastighetsskötare att ta sig in i lägenheten, och där hittade man lägenhetsinnehavaren, en man i 60-årsåldern, död.

Polisen fattade snabbt misstankar om brott, och en kort stund senare greps en man i 30-årsåldern. Några timmar senare beslutade åklagare Elin Blank att den misstänkte skulle anhållas på sannolika skäl misstänkt för mord. Häktningen skedde på samma högre misstankegrad, sannolika skäl.

Ska hålla en stor mängd förhör

Elin Blank kunde på fredagen inte lämna några uppgifter om vilken relation den häktade mannen haft till den döda.

– Det jag kan säga är att den person som nu blev häktad har varit skriven på samma adress som den avlidna personen.

Vad har de haft för relation?

Ja, det är det vi närmare håller på att utreda just nu.

Vad gör ni nu?

– Det ska hållas en stor mängd förhör med personer. Sedan jobbar vi också på andra sätt med att kartlägga personer förstås. Vi tittar på ekonomi, och vi tittar på andra saker kring berörda personer, säger Elin Blank.

Kan inte uttala sig om motivet

Vad vet ni idag om motivbilden?

– Det är en av de saker som utredningen kommer att visa. Jag kan inte säga någonting närmare om det just nu.

Och för de som undrar. Hur kommer det sig att ni kan säga så lite i nuläget?

– Vi vet inte tillräckligt mycket för att gå ut med information, och dessutom måste vi bedriva den här utredningen under sekretess, för att ingenting ska läcka och påverka utredningen, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.