Misstänkt explosivt föremål hittat i Håbo

Uppdaterad
Publicerad

Ett misstänkt farligt föremål hittades i ett villakvarter i Övergran i Håbo kommun på tisdagseftermiddagen. Tre fastigheter i området spärrades av och utrymdes i väntan på att polisens nationella bombskydd.

– Föremålet har hittats utomhus i nära anslutning till en av fastigheterna och vi har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse, sa polisens presstalesperson Magnus Jansson Klarin till SVT.

Larmet kom in till polisen strax efter klockan 14 på tisdagen. Ambulans fanns på plats och boende i området uppmanades att följa direktiven och hålla koll på avspärrningarna.

Vidare undersökning

Vid 19-tiden var nationella bombskyddet klara på platsen. Föremålet lastades då med bombvagn för vidare undersökning.

– Vad man kommit fram till kan jag inte säga, men den preliminära bedömningen var att den inte riskerade detonera på plats, säger Magnus Jansson Klarin.

Avpärrningarna är hävda och boende har fått återvända till sina hus. Rubriceringen för utredningen har ändrats till olaga hot. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.