Foto: SVT

Beskedet efter bombinsats: Misstänkt föremål ofarligt

Uppdaterad
Publicerad

Ett misstänkt föremål påträffades i Uppsala och det nationella bombskyddet kallades in för att analysera fyndet som under eftermiddagen visade sig vara ofarligt.

En polispatrull anträffade ett misstänkt farligt föremål i ett bostadshus på von Bahrs i stadsdelen Löten i Uppsala. Det var i samband med att polisen skulle avstyra ett bråk på adressen som patrullen påträffade det misstänkta föremålet.

Polisens nationella bombskyddsenhet var på plats i lägenheten och röntgade föremålet med hjälp av bombrobot. Bilderna analyserades och under eftermiddagen visad det sig att föremålet inte var farligt.

Uppsala

– Vi vill inte säga vad det rör sig om för föremål men kan inte utesluta att det ligger ett brott bakom, säger Uppsalapolisens RLC-befäl Daniel Wikdahl. Ingen person är dock delgiven någon misstanke.

Avspärrningarna hävdes under sena eftermiddagen.

Polisen vet ännu inte om det finns något samband med skottdramat på Kvarngärdet.

– Det är för tidigt att säga, än så länge utreder vi det som två separata händelser, säger Lisa Sannervik, presstalesperson hos polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Uppsala

Mer i ämnet